Voorbereid op vakantie!

Tijdens de reis

Een lange autoreis of een net iets minder lange vliegtuig vlucht, allemaal om in het winterparadijs te komen die jij hebt geboekt voor aankomende winter. Tijdens het reizen is het handig om genoeg drinken en eten voor onderweg mee te nemen. Eet je altijd in wegrestaurants? Neem dan toch wat snacks mee om de honger te stillen als het nog even duurt voordat je een wegrestaurant tegen komt. Maar is ook handig om de eerste trek tegen te gaan, zodat je niet meteen hoeft te stopen. In het vliegtuig geld dit hetzelfde. Zorg dat je geen honger hoeft te hebben. Een vlucht naar de Alpen is dan wel niet super lang, maar lang genoeg om honger te hebben. Bij kortere vluchten wordt meestal geen maaltijd geserveerd, dus daarom is het slim om zelf wat mee te nemen. Daarbij is vermaak om de tijd te doden geen overbodige luxe. Een lekker leesboek of een goede film kunnen je de loze uurtjes doorhelpen. Ben je aan het rijden dan is het slim om de verwarming niet te hoog te zetten, hier kun je duf van worden. Voor de bijrijder kan het dus slim zijn om een dekentje of een dikkere trui aan te doen om het niet koud te hebben.

Op de piste

Eindelijk aangekomen bij je bestemming is het eerste wat je doet natuurlijk alle koffers uitpakken etc. Maar dan kan de pret pas echt beginnen! Zorg dat je voor je weggaat weet wat voor weer het wordt. Draag je normaal liever een zonnebril? Neem dan een skibril mee in de tas mocht het gaan sneeuwen gedurende de dag. Zorg ervoor dat je het warm genoeg hebt, niets is zo vervelend als het koud hebben tijdens het skiën. Het dragen van lagen zorgt ervoor dat je je kunt aanpassen aan hoe warm je het die dag hebt. Neem op de piste altijd wat eten mee. Dit hoeft geen complete maaltijd te zijn, maar een paar koekjes, dextro en een flesje drinken komen altijd van pas. Is het rond etenstijd, maar je bent iets te ver naar achteren geskied waardoor het dichtstbijzijnde restaurant nog wel even skiën is, dan ben je goed voorbereid en hoef je niet met een rammelende maag de berg af. Wat ook zeker slim is om mee te nemen is zonnebrandcrème en lippen-balsem met minimaal factor 20. Er is speciale zonnebrandcrème voor in de bergen, deze kan niet bevriezen. De crème die je in de zomer gebruikt heeft een ietwat andere samenstelling waardoor deze bij kou kan gaan bevriezen.

De rest van de tijd

En dan nog voor wanneer je niet op de latten staat, of in bed ligt… de après ski! Zorg ervoor dat je kleren uit kunt doen zodat je het daar niet te warm hebt. Ben je een koukleum? Neem dan een muts mee en wat dunnere handschoenen waarmee je gemakkelijk je wijntje of warme thee vast kunt houden. Heb je echt een zonnige dag achter de rug? Smeer je dan wanneer je klaar bent met skiën en je nog even een drankje gaat doen, meteen even snel in met aftersun. Je huid kan dan meteen herstellen van de zonnestralen van die dag.

Laatste tips

Afsluitend nog een aantal praktische tips: Zorg dat je goed verzekerd bent, mocht je ten val komen en naar het ziekenhuis moeten dan zijn die kosten niet misselijk als je niet goed verzekerd bent. Heb altijd iets bij je waarmee je kan worden geïdentificeerd. Heb je kinderen? Zorg ook dat zij iets bij zich hebben waardoor ze naar het hotel/appartement terug kunnen worden gebracht mochten ze verdwalen! Zorg dat iedereen bereikbaar is met een telefoon. Heeft niet iedereen een telefoon bij zich, spreek dan voordat de dag begint een moment af dat iedereen op dezelfde plek komt. Zo raak je elkaar niet kwijt! En het allerbelangrijkste: heb plezier en geniet! Wintersport is een hele onderneming, maar het is het allemaal waard als je ziet hoeveel plezier je hebt op de piste en hoe voldaan je je voelt na een lekkere dag skiën.

FIJNE VAKANTIE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *